Újdonságok
Doras - Inox termoszok (palack)
Doras - Utazópoharak, termoszbögrék
DORAS – Ételhordó inox dobozok, étel termoszok
Doras - Üvegkulacsok neoprén huzattal
Doras - Kiegészítők
Biodora - Bioműanyag termékek

Egy adag frissítő az utazópoharakkal, termoszbögrékkel


Sokan vannak úgy, hogy nem szívesen cipelnek magukkal a munkahelyükre, iskolába, esetleg egy túrára több dl kávét, hiszen sokszor nincs szükség többre, csupán 1 pohár frissítő, energetizáló szomjoltóra.
A termoszok, kulacsok aranykorát éljük, egyre szélesebb körben terjed eme környezettudatos, többször felhasználható kiegészítők köre.

Biztosan Te is ismersz olyan személyt, vagy esetleg pont Te vagy az, aki rendelkezik egy ilyennel, hiszen egy igen praktikus és trendi termékről beszélhetünk esetében.
Azonban nem mindenki hallott még az 1 adag tárolására alkalmas, ún. utazópoharakról, illetve termoszbögrékről. Ezek az apró, 1 kézben is elférő kis eszközök kiválóan alkalmasak arra az esetre, ha csak éppen egy pár kortynyi vitalizáló italt szeretnénk magunkkal vinni.

 

Adj lendületet napjaidnak egy adag kávéval!
Ha szereted kávéval indítani a napodat, esetleg szükséged van a nap folyamán egy kis energialöketre, egy utazópohár tökéletes társad lehet ebben. A kávé pontosan az az ital, amelyből kevés is elég, sőt, az egészségünk megőrzése érdekében nem is célszerű sokat fogyasztani belőle (persze vannak már az egészségre nagy mennyiségben is ártalmatlan fajták, de mi most maradunk a régóta ismert és közkedvelt feketénél).
Ha kávét szeretnénk inni, 2 megoldás jöhet szóba: az egyik, hogy a közelben lévő kávéautomatából, esetleg egy helyi presszóból vásárlunk magunknak. Ez azonban sokszor elég költséges tud lenni, valamint olykor igen körülményes lehet találni a közelben egy kávézót, pláne ha nehezen tudunk elszabadulni munkahelyünkről. A másik megoldás pedig az, ha otthonunkban lefőzünk előre ebből a finom nedűből és elvisszük magunkkal, ahol éppen szükségünk lesz rá.
Erre találták ki a már említett és címünkben is szereplő utazópoharakat, termoszbögréket.

 

Utazópoharak
Nagyon jól zárnak, kis helyen is elférnek, nem kell félnünk attól, hogy kilögybölődne az úton a bennük tárolt ital. Maguk az utazópoharak poharak boroszilikát üvegből készülnek, amelyről köztudott, hogy jól bírják az érintkezést a forró folyadékokkal, éppen emiatt alkalmasak a 0 és 80°C közötti hőmérsékletű italok tárolására. A poharak szilikon borítást kaptak, amely megakadályozza, hogy kezünkből kicsússzanak, ezen kívül megóvja bőrünket a nagyon hideg vagy forró italoktól.
Szintén szilikon tetejükön 2 kis nyílás található, melyek közül az egyik az ivást szolgálja, míg másik a megfelelő levegőztetésért felelős, így kényelmesen kortyolgathatunk belőle. Mosogatógépben tisztíthatók, így hosszú ideig megőrzik újszerű állapotukat. Több színben is kaphatók, így mindenki megtalálja a számára legideálisabb darabot, így egy trendi és egyedi pohárkából iszogathatjuk bárhol és bármikor kedvelt és szeretett italainkat.

Termoszbögrék
A termoszbögréket kifejezetten a forró italokhoz, kávékhoz, teákhoz fejlesztették ki. Ezek pontosan úgy funkcionálnak, ahogyan a hagyományos termosz palackok. Duplafalú kivitelezésüknek és a köztük lévő vákuumnak köszönhetően hosszú órákon át megőrzik a beletöltött folyadékok hőmérsékletét. Ez a „funkció” igen praktikus tud lenni abban az esetben, amikor valaki nem azonnal, az ébredés után szeretné elfogyasztani a mindennapi kávéját, hanem esetleg amikor már úgy érzi, kicsit lankad a figyelme. Ilyenkor csak fogja és belekortyol a fekete „energiaitalba”. Egy termoszbögrével nem kell attól tartani, hogy kihűlt, hideg kávét kell fogyasztanunk; nem kell berakni a mikróba sem, hogy újra felmelegítsük. Biztosak lehetünk benne, hogy a délelőtti kávézós szertartásunkhoz tökéletesen hozzá fog járulni, addig biztosan őrzi számunkra a meleget. Maguk a bögrék élelmiszer tárolására alkalmas 18/8-as minőségű rozsdamentes acélból, míg zárótetejük bioműanyagból készülnek, amelyek így nem csak egészségünkre, de a környezetünkre sincsenek káros hatással, hiszen előállításuknál nem használnak vegyszereket, kemikáliákat, valamint lebomlásukkor sem szennyezik Földünket.

Járulj hozzá Te is az egyszer használatos, eldobható műanyag kávés poharak gyártásának és felhasználásának megszüntetéséhez, mérsékléséhez ezekkel a többször felhasználható kis csodákkal! Ha még nincs utazópoharad/termoszbögréd, szerezz be minél előbb egyet, hogy mostantól saját italkiegészítődből kortyolgathasd kedvenc szomjoltóidat!